Ce trebuie sa iei in calcul când cumperi un scaun de masă pentru bebe

poza scaun masa bebe

Ce trebuie sa iei in calcul când cumperi un scaun de masă pentru bebe

A deveni părinte vine odată cu multe necesități ce pot deveni provocări când te hotărăști să achiziționezi un obiect pentru copilul tău, mai ales unul pe care îl veți folosi în fiecare zi, de mai multe ori. Scaunul de masă pentru copii  este un astfel de obiect indispensabil, în privința căruia nu trebuie să se facă rabat nici de la calitate, nici de la preț, întrucât el devine o investiție pe termen destul de lung. Iată o serie de aspecte pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când alegeți un scaun de masă pentru copii:

  1. Mărimea

Un scaun de masă trebuie să fie suficient de încăpător pentru copil, având în vedere că acesta crește repede, însă nu prea mare, deoarece îi poate pune în pericol sigurața. Totodată, este importantă distanța dintre scăunel și masă, dar și înălțimea la care se situează masa sau șezutul față de sol. Acestea trebuie să corespundă cu statura copilului, să nu-i cauzeze dureri și o postură incorectă în timpul mesei. Astfel, puteți opta pentru un scaun reglabil, care elimină aceste pericole, prin faptul că se pretează la particularitățile fiecărui copil. Atenție și la greutatea maximă admisă de produs.

  1. 2. Durabilitatea

Un aspect important îl reprezintă materialul din care este confecționat un scaun de masă pentru bebe. Scheletul de rezistență poate fi metalic, din lemn sau din plastic (sau combinate), iar celelalte componente, dacă e cazul, sunt, de obicei, din material textil sau plastic (poliester și alte fibre artificiale). Totul depinde de cum plănuiți să utilizați un scaun de masă copii, deoarece fiecare tip are propriile avantaje și dezavantaje. Un scaun din metal se poate răci prea repede, iar părțile necăptușite vor fi în contact prelungit cu pielea copilului, însă va fi mai rezistent decât unul din plastic sau din lemn. Un material plastic foarte rezistent este, totuși, de preferat, deoarece este mai ușor de manevrat și de întreținut.

  1. 3. Siguranța

Siguranța copilului este prioritară. De aceea, scaunele de masă ar trebui să aibă caracteristici speciale în  acest sens: un spătar suficient de mare și ergonomic, un suport pentru picioare, brațe laterale late și confortabile, centuri de prindere etc. Toate acestea sunt importante pentru a vă asigura că nu veți avea neplăceri sau accidente în timpul utilizării.

  1. Accesoriile

Dincolo de scopul principal al scaunelor de masă pentru copii, acestea pot veni la pachet cu accesorii care să facă viața copilului mai antrenantă sau masa mai atractivă: un înălțător pentru scaun se poate dovedi util în situații în care așezați copilul la o altă masă (în vizite, la restaurant, la terase etc.), o husă detașabilă vă poate scuti de chinul curățării mesei, prin faptul că poate fi pur și simplu curățată în mașina de spălat, o tavă de schimb pentru a putea desfășura alte activități, un compartiment în care se pot depozita diverse lucruri (apă, șervețele etc.).

 

  1. Culoarea și alte detalii de design

Culoarea poate deveni un subiect important de discuție în alegerea unui scaun de masă pentru copil. Aceasta se poate dovedi importantă, de exemplu, dacă scaunul are un print cu personaje de poveste/desen animat preferat de copil, sau poate doriți să păstrați armonia culorilor din dormitor/bucătărie și doriți o culoare din aceeași gamă. În orice caz, asigurați-vă că și culoarea scaunului este potrivită pentru dumneavoastră. Alte caracteristici ale scaunului de masă pentru copii care sunt de menționat sunt pliabilitatea, existența roților (și tipul lor) și posibilitatea de a spăla husa.

Puteți alege, de asemenea, și un scaun de masă multifuncțional care poate deveni șezlong, balansoar sau loc de joacă, prin schimbarea tăviței pentru mâncare. Scaunul de masă pentru copii trebuie să reflecte în  totalitate preferințele și nevoile ale copilului.

 

 

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *


COMENZI WHATSAPP